Årsberetning 2017Så er der atter gået et år, og foreningen Benchen Free Medical Foundation har nu eksisteret i 20 år.

Vores formål er som bekendt at støtte gratis behandling og medicin til alle der opsøger Benchen Free Medical Clinic.

Klinikkerne ligger i forbindelse med Benchen Klosteret i Kathmandudalen. Udover klosterets beboere er klinikkerne åbne for lokale beboere fra nær og fjern, som alle modtager gratis behandling og medicin.

Tandlægeklinikken blev oprettet af den polske tandlæge Woitek. Skiftende polske tandlæger varetog i en årrække behandlingerne et par måneder om året.
Senere blev tandlægeklinikkens drift overdraget til en italiensk fond ”Medici per la pace”, som sponsorerede driften frem til november 2016, hvorefter vi overtog finansieringen.
Karma Dolma som er tandlægeuddannet i Polen arbejder 3 dage om ugen hele året sammen med sin klinikassistent Saru. 2 dage om ugen arbejder de på andre klostre med deres mobile tandlægeudstyr. De lægger særlig vægt på at børnene lærer at pleje deres tænder. Røngtenudstyr til tandbehandling er nu anskaffet, efter lang tids opsparing.

Fondsmidlerne fra os er i 2017 hovedsageligt brugt på udstyr og lønninger til tandlægeklinikken, vaccinationer af klosterets beboere, hospitalsindlæggelser herunder undersøgelser og operationer.

Lægeklinikken bliver opsøgt af ca. 30 patienter dagligt.
Klinikken har også en filial i Parphing, en mindre by som ligger ca. 40 km. sydvest for Kathmandu. Her har Dr. Tsering også mange patienter i konsultationen 2 dage ugentlig.
Dr. Tsering bidrager i øvrigt med lægehjælp på FN´s internationale børnedag, henvendt til gadebørn i Kathmandu her i samarbejde med andre NGO organisationer. 
Speciallægen kommer på klinikken en dag om ugen, hvor han behandler og henviser patienter, der lider af mere komplicerede sygdomme.
Vores bidrag til klinikkens arbejde, inkluderer at patienter med særlige behov, har mulighed for eksterne undersøgelser, hospitalsindlæggelser og operationer.

Røntgenklinikken er bemandet 2 dage om ugen med en uddannet radiolog.
Bestyrelsen for Benchen Free Medical Foundation Denmark