Benchen Free Medical Clinic

En gratis lægeklinik i Nepal

Benchen Free Medical Clinic er oprettet i 1994 i Katmandu-bydelen Swayambu, som et tilbud om gratis lægehjælp og medicin til alle beboere i området. Klinikken behandler dagligt mellem 30 og 50 patienter.  På årsbasis bliver det til ca. 7000 konsultationer.
I samme bygning er indrettet en tandklinik, og også her er al behandling gratis. På tandklinikken er der i 2016 fastansat en tandlæge, og der modtages patienter dagligt.

Personale fra Benchen Free Clinic er i sluningen af aug 2017 taget til det sydlige Nepal for at hjælpe ofrene for de voldsomme oversvømmelser.
Det en usædvanlig kraftig monsunregn i år, der har fået floderne til at svulme op . Over tre dage blev 1618 patienter behandlet.Se billeder

Instalationen af et solcelleanlæg med batteri-backup er afsluttet i sommeren 2016 . Det betyder at tandlægeklinikken det meste af tiden laver deres egen strøm og kan arbejde uden at blive forstyret af strømafbrydelser, hvilket allerede har vist sig at være en stor hjælp. Anlæget er betalt af vores forening i Danmark, og det er bl.a. muliggjort af en stor donation fra Medarbejdernes Honorarfond i Novo Gruppen. Se billeder

Der er indrettet et laboratorium og en laborant er ansat, så mange analyser nu kan foretages på stedet.

En afdeling af klinikken er oprettet i Pharping, en landsby ca. 20 km fra Katmandu. I de to dage denne klinik er åben om ugen, behandles ca. 70 patienter.
Se billeder fra Pharping
Klinikken modtager ingen økonomisk støtte fra den Nepalesiske stat, men må basere sig på bidrag fra private.
Der her i landet oprettet en forening med det formål at skabe opmærksomhed omkring klinikkens arbejde

Benchen Free Medical Foundation Denmark

Godthåbsvej 12 B, st.th
2000 Frederiksberg 
 

 

Sidst opdateret